logo

Actualitat Notícies

10 trucs per a pagar menys impostos

Queden poques setmanes perquè acabe l'any. Entre moltes altres coses, és el moment d'actuar per a pagar menys imposats la pròxima primavera. Com? Posant en pràctica uns consells bàsics que et serviran per a retallar el teu IRPF: te'ls recordem.

Com pagar menys impostos

Vols pagar menys imposats en la teua pròxima declaració? Potser ara encara ho veus una mica lluny, perquè fins a la primavera de 2020 no has d'ajustar comptes amb Hisenda, però si vols pagar menys llavors, és ara quan has de prendre mesures: és a la teua mà estalviar impostos, però has d'actuar abans del 31 de desembre.

En OCU t'ajudem recordant-te nostres 10 trucs fiscals, consells que, sempre dins de la legalitat, et permetran retallar els teus comptes amb el fisc.

10 mesures per a retallar els teus impostos

1. Aprofita les deduccions autonòmiques

Moltes despeses poden suposar una retallada de l'IRPF: sabies que és possible que pugues deduir-te per la guarderia dels fills, despeses educatives, abone transport públic, ajuda domèstica, la instal·lació de dispositius d'estalvi d'aigua o energia, el lloguer, etc.?

És molt important assegurar-se abans de res de les deduccions fiscals a les quals tens dret, que varien en funció de cada comunitat autònoma, i posar-les en pràctica.

2. Comunica els canvis en la família

Informa el teu ocupador de qualsevol canvi en la situació familiar: si naix un fill, si et divorcies, si hi ha una discapacitat... La quantitat de retenció a compte de l'IRPF depén entre altres coses de les circumstàncies familiars. i així *consehuirás que siga el més ajustada possible.

3. Canvia salari en metàl·lic per salari en espècie

Obtindre part de la teua retribució com a salari en espècie és una bona manera d'estalviar impostos: algunes retribucions com les assegurances sanitàries per al treballador, el seu cònjuge i els seus fills; els vals de menjar, els xecs de transport... estan exemptes de pagar IRPF.

4. Revisa les teues despeses com a professional

Si pagues quotes sindicals, quotes al col·legi professional o si has tingut un plet laboral i has pagat honoraris a l'advocat i procurador, aqueixes despeses es dedueixen dels ingressos del treball, amb el que pagues menys per ells.

5. Feix donatius

Les donacions dedueixen, i si les fas sempre a les mateixes entitats, més. Si fas donatius a ONG, fundacions i entitats sense ànim de lucre pots deduir un 75% sobre els primers 150 euros, i un 30% sobre el que excedisca d'aqueixa quantitat (aqueix percentatge puja al 35% si és el tercer any que dónes a la mateixa entitat i cada la donació ha sigut igual o superior a la de l'anterior).

6. Amortitza hipoteca

Si tens dret a aprofitar la deducció fiscal per compra d'habitatge habitual, et convé amortitzar hipoteca abans que acabe l'any. Si vas comprar la teua casa abans de 2013, es dedueix el 15% del pagat per a comprar l'habitatge, sobre un màxim de 9.040 euros, si pagues menys d'això, o de 18.080 si ho pagues amb el teu cònjuge i declareu per separat, t'interessa amortitzar anticipadament una quantitat que arribe fins a aqueix límit i així s'aprofite íntegrament la deducció.

7. Espera a complir 65 anys per a vendre la teua casa

Si estàs prop de complir aqueixa edat i t'estàs plantejant vendre el teu habitatge habitual, t'interessa esperar a complir-los, perquè el guany que obtindràs de la venda estarà lliure d'impostos.

8. Si eres arrendador, aprofita

Si eres propietari d'un immoble en lloguer, pots deduir de la renda subjecta a IRPF les despeses fetes per a obtindre-la: IBI, anuncis, agència, assegurances, comunitat… i també les despeses de reparació i conservació i els interessos de préstecs per a la compra o millora de l'immoble (aquests amb un límit).

9. Estalvia en actitud de pensions

Les aportacions de fins a 8.000 euros a un pla de pensions retallen la factura de l'IRPF, però cura: és molt important triar un bon pla (per exemple, el Pla de Pensions Associat que OCU proposa als seus socis), perquè de no ser així les despeses i la poca rendibilitat poden convertir-ho en una mala inversió.

10. Compensa pèrdues i guanys

Si eres inversor, si tens béns que vendre... recorda que els guanys compensen les pèrdues (i viceversa). Actua en conseqüència.

I recorda: és molt important conservar tots els justificants de les despeses deduïbles (rebuts de pagament de cursos, de les donacions...) per a previndre possibles problemes.

Consulta la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías