logo

Actualitat Notícies

Així consumim fora de casa

“Les consumicions fora de la llar solen suposar un tiquet més alt, fent que amb menys ocasions, la despesa iguale el que fem per a la llar, la qual cosa demostra la gran magnitud d'aquest mercat. Per açò, és important per a marques i distribuïdors entendre com és aqueix consum, que no segueix els mateixos patrons que dins de la llar”, destaca l'Out *of *Home Sector Director de *Kantar *Worldpanel, Edurne Uranga.

Alguns de les dades que es desprenen d'aquest estudi són, per exemple, que en el desdejuni, el cafè és pràcticament obligat fora de casa: està en un 87% d'aqueixes ocasions de consum, mentre que a casa només està en una mica més de la meitat (56%).

A més, fora de casa és més habitual que el desdejuni solament incloga beguda (53% de les ocasions), mentre que la majoria de desdejunis casolans van acompanyats d'algun aliment (amb prou faenes un 20% inclouen solament beguda). I mentre a casa predomina el producte dolç com a galetes o brioixeria, l'aliment més habitual en els desdejunis fora de casa són les torrades.

D'entre els qui desdejunen fora de casa, un 90% ho fan en cafeteries i fleques, generalment en restauració independent, encara que les gasolineres, màquines *vending i la gran distribució també es conformen com a alternatives para entre un 13% i un 17% de la població.

Esmorzar i sopars
A l'hora de l'esmorzar, encara que l'amanida verda és el plat més consumit tant dins com fora de casa, els menús realitzats fora solen ser més permissius, sobretot en el cap de setmana.

Igual que en el desdejuni, els locals de restauració són el principal lloc per a realitzar esmorzars i sopars fora de casa, ja que concentren set de cada deu d'aqueixes ocasions de consum. En el 30% restant, els espanyols trien el supermercat, les màquines de *vending, i una opció en auge: el *delivery i el *takeaway.

En el consum entre hores, les principals diferències es troben també en el tipus de productes consumits: a casa es prenen *tentempiés basats en aliments, especialment fruita i entrepans, acompanyats de cafè; per contra, les begudes són les protagonistes del moment ‘prendre alguna cosa’ o ‘aperitiu’ fora de casa, on destaquen el cafè, la cervesa i els refrescs.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías