logo

Actualitat Notícies

Augmenta el consum d’energies renovables

La Unió Europea mostra una èmfasi especial en què la implantació d'energies renovables siga cada vegada major. Per açò estableix uns objectius de consum cada cert temps de manera que els estats s'impliquen en l'ús d'energies netes. El termini proposat per Brussel·les arriba a 2020, quan la mitjana de consum de renovables haurà d'estar en el 20% respecte al total.

Espanya té exactament el mateix objectiu, és a dir, aconseguir la mitjana de la Unió en 2020 (20%), encara que en principi parteix amb avantatge. Segons les últimes dades d'Eurostat, el 17,3% de l'electricitat que va consumir Espanya en 2016 procedia d'energies renovables, mentre que la mitjana europea aconseguia el 17%.

El percentatge s'ha anat incrementant amb els anys, des del 9,7% que Espanya consumia en 2007, fins al 16,2% en 2015 i els últmos dades de 2016. Aquestes xifres reflecteixen la major importància que estan adquirint les energies renovables, encara que les xifres de consum no romanguen en línia amb les de producció. De fet, aquestes dades demostren que encara queda camí per recórrer, una evolució que ja han completat diversos països de la Unió Europea que en 2016 ja havien aconseguit els seus objectius de 2020.

Suècia encapçala el consum en el vell continent, amb el 53,8% a la fi de 2016. Açò significa que supera amb escreix el seu objectiu marcat d'arribar al 49% per a 2020. En un cas similar es troba Finlàndia, encara que a una gran distància de Suècia, ja que el 38,7% de l'energia que consumeix és neta, set desenes per sobre del seu objectiu.

Dels 28 països que componen la Unió Europea actualment, onze ja han superat els seus objectius, amb exemples com el de Croàcia, que amb el 28,3% supera en més de vuit punts percentuals el seu objectiu. Les dades que presenta Eurostat indiquen que solament hi ha vuit països que superen la mitjana que s'ha establit per a 2020 en el 20%.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías