logo

Actualitat Notícies

COM ESTALVIAR CALEFACCIÓ

Un total de 34 províncies estan aquest dilluns en avís per risc de nevades, pluges i fred, però també per allaus i fenòmens costaners. Durant la jornada, hi haurà possibilitat de precipitacions localment persistents en el Cantàbric, a Aragó i a Catalunya, on podrien ser puntualment forts, mentre que la neu estarà present en cotes relativament baixes en àmplies zones de la Península, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Pel que fa a les temperatures, les diürnes experimentaran un descens en la meitat nord de la Península i no s'esperen canvis en el sud. A la nit els termòmetres també baixaran de manera generalitzada a Espanya, excepte en el nord-est, on hi haurà un ascens, amb gelades a l'interior de la Península, localment fortes en el nord-oest de León, àrea de la Ibèrica i Pirineus. A Canàries, s'esperen pocs canvis. Davant aquesta situació, la calefacció és el gran aliat per a superar aquest temporal. En aquest article et donem uns consells per a estalviar i que el consum d'aquest mes de febrer no es dispare.

Vuit veles, dos tests i una safata

El periodista anglés i mariner aficionat Dylan Winter va publicar un vídeo en el qual calfava la seua casa amb vuit veles, dos tests i una safata. El que feia Dylan era encendre quatre de les veles, les posava en una safata i les tapava amb un test xicotet i aquesta al seu torn per una altra més gran amb un forat en el fons. En teoria, la calor que genera aquest mecanisme prou perquè puge la temperatura en una habitació. Calfar l'habitació amb quatre vés-les al matí i quatre a la vesprada ix a uns 40 cèntims d'euro.

Cobrisca les finestres amb paper de bambolles

Si té unes finestres velles o no creu que aïllen la casa del fred, pose paper de bambolles. Pose una mica d'aigua en un spray i rocíe una mica la finestra açò li ajudarà a pegar el plàstic.

Posa paper d'alumini darrere del radiador

Altre remei casolà consisteix a posar paper d'alumini darrere del radiador, açò ajuda a mantenir la calor. Existeix paper d'alumini especialment dissenyat per a aquest propòsit.

Calfa el llit amb arròs

Una manera de calfar el llit per pocs diners és usant llençols vells farcits d'arròs.

Tancament la porta de totes les habitacions

Una manera de mantenir la calor en les habitacions és tancant la porta de totes, de les quals s'usen i de les quals no s'usen.

Tancament bé les persianes

Després de ventilar la casa convé tancar bé les finestres i les persianes. Si entra aire per algun buit pots tapar-ho amb cinta aïllant o amb tovalloles evitant que entre el fred.

Quina temperatura vols aconseguir en la teua llar?

Molta gent pensa que, per a estar a gust a casa, cal aconseguir temperatures molt altes. Açò és fals, i una temperatura que ronde els 20ºC serà més que suficient per a aconseguir un bon grau de confort en un habitatge. En els dormitoris la temperatura pot fins i tot rebaixar-se en dos o tres graus. No oblides que a major temperatura, major despesa energètica, per la qual cosa mantenir una temperatura de 20C t'estalviarà molts diners.

Extrau l'aire dels radiadors

Purgar o traure l'aire als radiadors és necessari almenys una vegada a l'any, cada vegada que comença l'hivern, ja que solen acumular xicotetes bambolles d'aire que impedeixen el pas de la calor i, per tant, no calfen amb tota la potència necessària.

Pot consultar la notícia original AQUI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías