logo

Actualitat Notícies

Consum de productes làctics vinculat a menor malaltia cardiovascular i mortalitat

L'estudi va descobrir que les persones que consumien 3 porcions de productes làctics enters amb greix tenien taxes més baixes de mortalitat i malalties cardiovasculars en comparació d'aquells que consumien menys de 0,5 porcions.

Lacteos

Les troballes són consistents amb *metaanálisis previs d'estudis observacionals i assajos aleatorizados. Una porció estàndard de làctics era equivalent a un got de llet a 244 g, una tassa de iogurt a 244 g, una llesca de formatge a 15 g, o una *cucharadita de mantega a 5 g.

Les ingestes dietètiques es van registrar a l'inici de l'estudi utilitzant qüestionaris d'aliments validats específics de cada país. Els participants van ser seguits durant una mitjana de 9.1 anys. Durant aquest temps, va haver-hi 6.796 morts i 5.855 esdeveniments cardiovasculars importants.

La recomanació de consumir làctics baixos en greix es basa en els suposats danys dels greixos saturats en un únic marcador de risc cardiovascular (colesterol *LDL). No obstant açò, l'evidència suggereix que alguns greixos saturats poden ser beneficioses per a la salut cardiovascular, i els productes làctics també poden contenir altres compostos potencialment beneficiosos, inclosos aminoàcids específics, greixos insaturats, vitamina K1 i K2, calci, magnesi, potassi...

Els autors diuen que ara es necessita més recerca sobre per què els làctics podrien estar associats amb nivells més baixos de malalties cardiovasculars.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías