logo

Actualitat Notícies

El consum d’aliments ecològics creix a Espanya un 14%

El consum d'aliments ecològics ha crescut en 2017 a Espanya un 14 % respecte a 2016, segons l'estudi "Mites i realitats sobre el consum de productes ecològics".

L'estudi, elaborat per la consultora especialitzada en productes de mercat Kantar Worldpanel i la Fundació La Pedrera, destaca que els principals motius pel qual es trien cada vegada més els productes ecològics són la millora del sabor i del plaure en consumir els productes ecològics.

L'estudi també ha destacat que el gruix de les vendes segueix estant en els comerços especialitzats, amb un 40 % del total, però que el major creixement en la comercialització de productes alimentosos ecològics l'experimenten els supermercats, amb un 42 % de l'increment.

També ha revelat que els consumidors prefereixen consumir productes de proximitat (77 %) a productes ecològics (23 %).

El director de l'àrea d'alimentació de Kantar Worldpanel, Joan Riera, ha destacat en la presentació de l'estudi d'avui, en la II Jornada anual de productes d'alimentació ecològics, que el preu és la primera característica que els consumidors tenen en compte a l'hora de comprar aliments ecològics (43 %), seguit del sabor (36 %) i del compromís social del producte (12,3 %).

En la inauguració de les jornades, el fundador del moviment Slow Food, Carlo Petrini, ha assegurat que "el sistema de producció alimentària és criminal i que és necessari canviar-ho, ja que és el principal problema de salut mundial per malnutrició o hiperalimentación i també és font de molts conflictes econòmics i polítics".

Petrini ha afegit que també és la primera causa del canvi climàtic, ja que és "responsable del 34 % de l'emissió de gasos, molt per sobre del sector del transport i del balafiament de recursos, amb un consum del 75 % de l'aigua per a l'agricultura o la destrucció del 38 % dels aliments produïts a escala mundial".

Carlo Petrini ha conclòs que el nou sistema de producció d'aliments passa per "crear un sistema de coproducció de proximitat que connecte i una a productors locals i consumidors locals".

La directora general de les jornades, Marta Lacambra, ha dit avui que "hem d'imaginar un futur amb una Catalunya transformada: amb un paisatge cuidat, una alimentació de proximitat, camperols que puguen viure del seu treball i una comercialització justa".

Pot consultar la notícia original AQUI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías