logo

Actualitat Notícies

El consum de combustibles d'automoció puja un 4,8% a l'octubre

El consum de combustibles d'automoció va ascendir a 2,474 milions de tones a l'octubre, la qual cosa suposa un increment del 4,8% respecte al mateix mes de l'any passat i superant el dels mesos d'octubre dels vuit anys anteriors, segons dades de la Corporació de Reserves Estratègiques de Productes Petrolífers (Cores).

Aquest increment en el mes va ser fruit, principalment, del repunt registrat en les gasolines, el consum de les quals es va disparar un 7,1% fins a les 442.000 tones, mentre que també van pujar els gasoils, que van créixer un 4,3%, fins als 2,032 milions de tones.

El consum de combustibles d'automoció puja un 4,8% a l'octubre

En l'acumulat anual, els consums de tots dos combustibles registren també increments, amb un creixement del 4% en el cas de les gasolines i del 2% per als gasoils. En el mes ascendeix el consum de tots els grups de productes, a excepció dels fuelóleos, que van caure 4,7%. Així, repuntaron el GLP (+73,1%), gasolines (+7,1%), querosenos (+4,6%) i gasoils (+6,6%).

En l'acumulat anual també van presentar creixements interanuals tots els grups de productes: *GLP (+9,8%), gasolines (+4%), querosenos (+4,2%), gasoils (+2,8%) i fuelóleos (+2,7%).

El consum de combustibles d'automoció puja un 4,8% a l'octubre

Pel que fa al consum de gas natural, a l'octubre es va situar en 27.848 gigavatios hora (GWh), la qual cosa representa una caiguda del 4%. Igual que en els quatre mesos precedents, el destinat per a generació elèctrica va caure (-33,9%), mentre que el convencional i el GNL de consum directe van augmentar 8,4% i 10,1%, respectivament.

En l'acumulat anual, es van incrementar el consum de gas natural un 0,4%; van ascendir el consum convencional (+5,6%) i el GNL de consum directe (+0,5%), mentre que van disminuir el destinat a generació elèctrica (-18,2%).

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías