logo

Actualitat Notícies

El consumidor premia al comerç de proximitat

El futur de la distribució alimentària pansa pel comerç de proximitat i la venda 'en línia'. El palau del consum que representava l'hipermercat perd manxa per a un consumidor cada vegada més major i menys disposat a destinar el seu temps i la sola de les seues sabates a omplir la cistella de la compra. Els canals de venda que han aprofitat aquestes necessitats segons la consultora Kantar són les tendes de "assortiment curt", amb pocs productes, i les ensenyes que aprofiten la venda 'en línia', que estan creixent el 4,4% i el 20,2%, respectivament. El supermercat guanya pes.

L'informe 'Alimentació, societat i decisió alimentària en l'Espanya del segle XXI' de la Fundació Mapfre i la Universitat CEU San Pablo de Madrid constata que "els supermercats segueixen sent l'establiment al que més s'acudeix per a comprar tot tipus d'aliments". La compra en alimentació augmenta i set de cada 10 espanyols confessen que gasten entre 150 i 450 euros mensuals en la cistella de la compra.

Més despesa

La cistella de la compra s'encareix a Espanya i augmenten els ingressos del sector de la distribució en un entorn d'inflació moderada i creixement escàs de la població. El mercat de gran consum va experimentar un creixement del 3,7% en el 2017, segons l'informe 'Nielsen 360' presentat aquesta setmana. La raó d'aqueixa paradoxa de més despesa amb rendes contingudes es troba en el fet que l'aportació del preu al creixement de la facturació del sector es va triplicar, passant del 0,7% en el 2016 al 2,1% en el 2017. Les vendes en volum van augmentar l'1,5% també, malgrat que la població no creix.

Innovació
Nielsen atribueix aqueix increment del preu de la cistella de la compra al major pes dels productes innovadors en detriment de la marca del distribuïdor. Els experts perceben que la innovació s'està traslladant als fabricants més xicotets i gastem més en productes diferents als quals s'integren en l'IPC. Segons l'expert en distribució comercial Antonio Agustín, "la innovació de debò s'està escapant dels grans fabricants per a anar a parar a altres mitjans, fins i tot xicotets, capaços de captar un talent cada vegada més alliberat i competint amb una flexibilitat i velocitat d'execució notablement major". Un exemple d'aqueixa tendència és l'auge de les cerveses artesanals, els productors locals de licors i fins a de làctics (La Fageda). En la seua opinió, la proximitat és un valor a l'alça, i el supermercat és el que ha interpretat millor aqueixes necessitats de proximitat que demana el consumidor. En qualsevol cas, diu, "l'assignatura pendent del supermercat és la millora d'alguns dels seus productes peribles, com la fruita. En aqueix cas, les vendes són la meitat del que correspondria per la seua quota de mercat", diu Agustín.

Compra impulsiva

El director general de Nielsen Iberia, Gustavo Núñez, opina que com a consumidors "prenem moltes decisions i fiquem productes no previstos en la cistella". Com a conseqüència, la despesa quotidiana augmenta d'una manera més ràpida del que reflecteixen les estadístiques. Per a abonar la situació, l'auge dels productes saludables, els km 0, les marques artesanes i altres tendències relacionades amb l'auge dels productes i comerços locals contribueixen a elevar la factura en el comerç. 

Marques locals

Kantar destaca també que el fenomen local no és sol patrimoni del mercat espanyol. A escala mundial han constatat que les marques locals van créixer el doble que les marques globals per tercer any consecutiu. L'informe 'Brand Footprint de Kantar Worldpanel' basat en un miler de llars de 44 països reflecteix que el 48% de les 15.000 marques analitzades van créixer en facturació i quasi el 60% del creixement global del sector de gran consum va venir de les marques locals.

Necessitats

"Si bé és cert que una empresa xicoteta té menys recursos que una multinacional, també és cert que l'impacte que té una innovació reeixida és molt major per a les empreses locals, els qui tendeixen a més a captar millor les necessitats dels consumidors locals i desenvolupar les iniciatives més ràpidament", opina Santiago Mier, exdirector de màrqueting de Danone i expert en innovació.

Reconeixement dels consumidors

La directora d'innovació de Nielsen Ana Barri destacava recentment en un article que malgrat que el dinamisme innovador segueix en productes de gran consum (amb més de 6.000 llançaments en el mercat espanyol cada any), bona part d'aqueix esforç té escàs reconeixement entre els consumidors. Vuit de cada 10 novetats no sobreviuen més d'un any a la venda.

Puede consultar la noticia original AQUI

© 2018 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías