logo

Actualitat Notícies

La confiança del consumidor es dispara 6,7 punts al setembre, fins al seu valor més alt en dos anys
La confiança del consumidor es dispara 6,7 punts al setembre, fins al seu valor més alt en dos anys

La confiança del consumidor va pujar 6,7 punts al setembre en relació al mes anterior, fins a situar-se en 98,3 punts, la seua millor dada des de l'estiu de 2019, segons ha informat aquest dimarts el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Amb aquest avanç, la confiança dels consumidors torna a les pujades després d'haver empitjorat lleugerament el mes d'agost i es manté per damunt dels 90 punts per quart mes consecutiu.

El repunt de la confiança al setembre es deu a l'augment de 5,2 punts en la valoració de la situació actual i, en major mesura, a la pujada de les expectatives, que s'incrementa 8,2 punts.

En concret, l'indicador de situació actual es va situar al setembre en 83,1 punts, el seu valor més alt des de l'estiu de 2019, mentre que l'indicador d'expectatives va millorar fins als 113,4 punts, sobrepassant per seté mes consecutiu la barrera dels 100 punts.

L'Índex de Confiança del Consumidor (*ICC) recull mensualment l'avaluació de l'evolució recent i les expectatives dels consumidors espanyols relacionades amb l'economia familiar i l'ocupació, amb l'objectiu d'anticipar les seues decisions de consum. L'indicador recull valors d'entre 0 i 200, considerant-se que per damunt de 100 la percepció és positiva i per davall, negativa.

La valoració del mercat laboral, la qual cosa més puja

Segons el CIS, l'avanç de l'indicador de situació actual fins als 83,1 punts es deu al repunt en 7,6 punts de la valoració que fan els consumidors sobre l'estat actual de l'economia, així com a l'increment en 8,3 punts de la valoració sobre la situació del mercat laboral. Per contra, la percepció sobre la situació actual de les llars baixa tres dècimes respecte a agost.

Quant als components de l'indicador d'expectatives, el major repunt es produeix en les valoracions sobre el futur immediat del mercat laboral, amb 13,5 punts més, seguit de les expectatives sobre l'economia (+9,7 punts) i de les expectatives sobre la futura evolució de les llars, que pugen 1,4 punts.

Puja 36,8 punts en un any

El CIS observa al setembre un augment de les expectatives de consum de huit dècimes respecte al mes d'agost i un descens de set dècimes en les expectatives d'estalvi.

Per part seua, els temors d'inflació baixen 1,6 punts, en tant que les expectatives sobre un futur augment dels tipus d'interés s'incrementen un punt en el nové mes de l'any.

Des del mes de setembre de 2020, la confiança dels consumidors quasi s'ha duplicat, en augmentar des de llavors 48,8 punts, amb una millora de 53,8 punts per a l'índex de situació actual i un guany de 43,7 punts en les expectatives.

En termes percentuals la confiança ha crescut en l'últim any un 98,6%, com a resultat del gran augment experimentat per la valoració de la situació actual (+184,2%) i del repunt en un 62,7% de la valoració de les expectatives.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías