logo

Actualitat Notícies

La meitat dels consumidors veu difícil portar una vida sostenible

La reducció del plàstic, l'ús d'envasos reciclables o reutilitzables i els ingredients utilitzats en l'elaboració de productes alimentaris són les característiques en les quals més es fixen els usuaris per a fer les seues compres més sostenibles, segons un informe de Aecoc Shopperview.

Huit de cada deu ciutadans considera molt important la sostenibilitat com a eix de les seues decisions de consum, però al 59% li resulta difícil portar un estil de vida sostenible. Aquesta és la principal conclusió de l'informe Sostenibilitat: què és i com afecta als hàbits de compra del shopper, publicat per Aecoc Shopperview, que apunta al creixement de la informació en qüestions mediambientals com un dels reptes del futur immediat per al gran consum.

"Estem davant un consumidor més conscient i responsable, però amb una gran falta de coneixement en termes de com ha d'actuar per a ser més sostenible, per la qual cosa les marques tenen una gran oportunitat de fer pedagogia amb els seus productes i serveis i, així, posicionar-se com a referents en sostenibilitat", assenyala Rosario Pedrosa, responsable de l'àrea d'estratègia comercial i màrqueting de Aecoc.

De fet, l'estudi destaca que, a pesar que el consumidor es mostra predisposat a participar en un sistema de producció i consum circular, la majoria es considera "perdut" en quins passos ha de seguir i limita la seua acció mediambiental als tres paràmetres bàsics: reduir, reutilitzar i reciclar.

Quatre de cada deu consumidors considera que el preu dels productes sostenibles és massa elevat

En aquest sentit, quasi la meitat dels consumidors apunta a la falta d'informació que ofereixen els establiments com un dels grans obstacles per a seguir un estil de vida sostenible, mentre que 4 de cada 10 considera que el preu dels productes sostenibles és massa elevat i la mateixa proporció de ciutadans creu que resulta difícil trobar botigues en les quals fer una compra mediambientalment responsable.

CONFIANÇA EN ELS SEGELLS DE GARANTIA

Sobre les fonts d'informació disponibles, 7 de cada 10 enquestats confia en els segells com a garantia de la integritat del producte i del fabricador i, de fet, estan disposats a pagar alguna cosa més per articles amb acreditacions sostenibles. No obstant això, la resta de consumidors no confia en aquests distintius i dóna més crèdit a les recomanacions del personal de les seues botigues de referència.

Aquest informe també revela que hi ha tres elements comuns entre els consumidors per a considerar sostenible qualsevol producte: la reducció del plàstic, la utilització d'envasos reciclables o reutilitzables i els ingredients utilitzats en la seua elaboració.

Entrant detalladament, la categoria d'aliments frescos és en la qual més es fixen a l'hora de fer una compra sostenible, buscant productes a granel i de proximitat. Li segueixen els aliments envasats i les begudes, els articles de cura personal i els de drogueria i neteja.

Consulta la notícia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías