logo

Actualitat Notícies

Les botigues físiques segueixen amb més consumidors fidels que els llocs web

A l'hora de realitzar compres, el 58 per cent dels espanyols pensa que els espais físics i les botigues virtuals són complementaris, ja que permeten al consumidor beneficiar-se dels avantatges de cada mètode de compra. No obstant això, les botigues físiques (34 per cent) encara compten amb més adeptes que els llocs web (8 per cent), segons l'informe La botiga del futur a Espanya, realitzat per la consultora Ipsos i presentat per la companyia Axis Communications.

Avantatges

En aquest sentit, el 86 per cent dels consumidors assenyala com una dels principals avantatges de les botigues tradicionals el fet que, en efectuar una compra en un espai físic, es fa efectiva al moment, la qual cosa permet al *cosumidor tindre amb si el producte de manera immediata.

Un altre dels punts destacats en favor de les botigues físiques és el fet que es facilita el contacte directe amb el producte, ja que per a un 86 per cent dels enquestats poder provar i tocar el producte in situ és molt positiu.

Així mateix, l'experiència de compra a les botigues físiques és molt més completa i humana que en els espais virtuals, atés que els consumidors estan en contacte amb els dependents i poden obtindre informació i consells sobre els productes de manera instantània. A més, les botigues físiques no són sol llocs on comprar, sinó que quatre de cada 10 compradors assenyalen que acudeixen a aquests establiments per a explorar de cara a futures compres.

Satisfacció del client

En general, segons l'informe d'Axis, els compradors estan moderadament satisfets amb la seua experiència en els establiments. En primer lloc, els consumidors valoren positivament la relació amb els dependents, destacant com a factors més importants l'amabilitat, l'amplitud de coneixement del producte i la disponibilitat per a donar servei als clients.

Entre els aspectes més valorats pels usuaris també es troben l'amplitud d'estoc de productes disponibles en la pròpia botiga, així com la facilitat per a trobar el producte.

Per contra, les opcions d'enviament del producte comprat en botiga se situen al capdavant entre els punts de millora de les botigues físiques. Així mateix, les eines digitals disponibles a les botigues no són amb *siderados com molt satisfactòries, sent les pitjors les caixes registradores automàtiques, les pantalles per a donar ambient i els armaris per a recollida d'articles.

D'altra banda, la tecnologia jugarà un paper fonamental en la mena de botiga que els consumidors demandaran en els pròxims anys. "La botiga del futur ha d'impulsar un concepte cada vegada més present hui dia: l'experiència del consumidor".

El comprador demandarà que el procés d'adquisició d'un producte en un espai físic no siga un mer intercanvi, sinó que compte amb tots els complements necessaris perquè es convertisca en tota una experiència", assenyala Alberto Alonso, responsable de desenvolupament de negoci de *Retail per al territori d'Ibèria en Axis *Communications.

"En aquest sentit, els consumidors busquen gaudir de tot el relacionat amb el procés de compra, per a això és necessari comptar amb espais personalitzats, agradables, digitalitzats i respectuosos amb el medi ambient. En definitiva, la botiga del futur ha de ser humana, ecològica i còmoda per a l'usuari", conclou Alonso.

A més, els consumidors també demanden que l'establiment els oferisca comoditat, ja que per al 83 per cent dels enquestats la decoració i la il·luminació de la botiga són factors importants per a establir una relació fructífera amb la botiga. Una música apropiada també és un factor a tindre en compte, com assenyala el 72 per cent dels enquestats a Espanya.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías