logo

Actualitat Notícies

Pagar amb targeta: resposta als dubtes més habituals
Pagar amb targeta: resposta als dubtes més habituals

 

Dubtes sobre l'ús de targetes

Al mateix temps que es van generalitzant noves formes de pagament (amb el mòbil, via app), encara hi ha usuaris que tenen dubtes respecte al pagament amb targeta: poden negar-se a acceptar la teua targeta?, posar un import mínim per a acceptar-la? , et cobraran de més per usar-la? Assabenta't de bé de quins són els teus drets en el pagament amb targeta.

Usar la targeta de crèdit o dèbit per a pagar les nostres compres o serveis ja és una cosa habitual. De fet, la targeta és el mitjà de pagament més usat. No obstant això, alguns usuaris tenen dubtes respecte al pagament amb targeta.

Estan tots els establiments obligats a acceptar el pagament amb targeta?

No. Amb la normativa actual, cap comerç està obligat a acceptar pagaments amb targeta. Els establiments poden triar si dotar-se o no de datafono o TPV.

Hi ha algunes excepcions a aquesta norma: per exemple, hi ha sectors regulats (com el taxi en algunes ciutats), en els quals les mateixes ordenances municipals exigeixen que siga obligatori acceptar el pagament amb targeta.

Poden establir una quantitat mínima per a pagar amb targeta?

Sí, i a més, l'establiment té llibertat per a fixar quina és la quantia mínima per al pagament amb targeta. Però al que sí que estan obligats és al fet que això s'indique en un lloc visible: l'establiment ha d'anunciar de manera visible quin és el consum mínim per a admetre el pagament amb targeta, i si no es fa així, l'usuari tindrà dret a pagar amb targeta siga la quantitat que siga. És a dir,

Poden cobrar-me més per pagar amb targeta?

No. Cobrar recàrrec per pagar amb targeta és il·legal des de 2014, perquè així ho va establir el Reial decret llei 8/2014.

OCU va denunciar en el seu moment a algunes empreses, per continuar cobrant de més a qui usava targeta… i la veritat és que periòdicament tenim informació que, sobretot en comerç electrònic, en compres en línia, hi ha empreses que es continuen saltant la norma.

Aqueix cobrament addicional per usar la targeta de crèdit o dèbit per a pagar és completament il·legal: si t'obliguen, no et conformes i posa una reclamació davant l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de la localitat. També pots queixar-te a l'empresa, si ho desitges a través de la nostra plataforma Reclamar.

Són iguals totes les targetes de pagament?

Sí i no. És a dir, totes les targetes es poden usar com a mitjà de pagament... però disten molt de ser iguals: les condicions d'ús i contractació són diferents, de manera que en el mercat hi ha targetes que et poden eixir bastant cares, mentre que unes altres no sols no et suposaran una despesa addicional, sinó que fins i tot et poden resultar rendibles, perquè fins i tot et reembossen part dels diners gastats.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías