logo

Actualitat Notícies

Un 45% dels consumidors espanyols estarien disposats a contractar la seua hipoteca íntegrament a través d'Internet

Quan es tracta de demanar finançament per a adquirir un habitatge, els espanyols som més aviat tradicionals: acudim a l'oficina del nostre banc de tota la vida i fem tots els tràmits de manera presencial. No obstant això, les noves tecnologies sembla que comencen a promoure un canvi de tendència. Així ho confirma un recent estudi elaborat pel comparador financer Helpmycash.com, que revela que prop del 45% dels consumidors del nostre país estarien disposats a contractar la seua hipoteca íntegrament a través d'Internet, un percentatge que puja en més de 10 punts respecte a l'any passat.

Un 38% més que l'any passat

Segons les dades que es desprenen de l'enquesta realitzada pel comparador financer, a només un 32,5% dels espanyols els semblava bona idea contractar una hipoteca íntegrament online en 2018. Un any després, per tant, aqueix percentatge ha crescut en més de 10 punts, la qual cosa equival a un increment de quasi el 38%. Així, encara que la majoria dels enquestats encara preferisquen la tramitació presencial, la gestió a distància sembla haver guanyat un bon nombre d'adeptes en els últims 12 mesos.

Per edats, i encara que semble contradictori, els enquestats de 56 anys o més són els que veuen amb millors ulls acudir a un banc virtual per a contractar el seu préstec hipotecari (55,5%). En canvi, aqueix percentatge baixa entre els espanyols que tenen des de 36 fins a 55 anys (44,4%) i es redueix encara més entre els quals tenen una edat de 35 anys o menys (40%).

En el desglossament per comunitats autònomes, els més oberts a la possibilitat de sol·licitar una hipoteca per Internet serien els de La Rioja (75%), els extremenys (58%) i els catalans (53%). I en l'altre costat de la balança se situarien els habitants de Cantàbria (7%), d'Astúries (23%) i de Castella i Lleó (36%).

La personalització convenceria a un terç dels reticents

Des del comparador també han preguntat als que no signarien la seua hipoteca online si estarien disposats a fer-ho en cas que se'ls oferira un gestor personal a distància. En aqueix cas, una mica més d'un terç (37%) dels reticents sí que valoraria l'opció de demanar finançament a un banc virtual.

Curiosament, la gestió personalitzada convenceria a un major percentatge de joves que de sol·licitants més veterans. Així, un 37% dels reticents de 35 anys o menys sí que s'atrevirien a contractar una hipoteca online si comptaren amb un assessor a distància, per un 37% dels enquestats de 36 i 55 anys i un 31% dels de 66 anys o més. Per comunitats autònomes, els que més canviarien d'opinió serien els aragonesos (57%), els extremenys (50%) i els bascos (47%), mentre que els que menys es replantejarien la seua decisió serien els de La Rioja (0%), els navarresos (0%) i els canaris (21%).

L'abaratiment de les hipoteques online dóna els seus fruits

Que molts espanyols li hagen perdut la por a les hipoteques online no és fruit de la casualitat. Segons Helpmycash.com, la normalització de les gestions a distància ha afavorit el creixement de la popularitat d'aquests productes, així com el llançament (i publicitat) d'ofertes atractives per part de diverses entitats virtuals. Ací tenim els exemples de les hipoteques variables de Openbank (des d'euríbor més 0,79%) i de MyInvestor (des d'euríbor més 0,89%) o dels préstecs hipotecaris a tipus fix EVO Banco (1,55% a 30 anys) i de Coinc (1,79% a 30 anys).

A això cal sumar els avantatges propis de les hipoteques d'aquesta mena de bancs, com l'absència de comissions en la majoria dels casos i la menor vinculació. En aqueix sentit, l'empresa que ha realitzat l'estudi destaca que hi ha tres entitats online que mai cobren comissions ni exigeixen signar productes combinats: Hipoteques.com, MyInvestor i Pibank.

Per tot això, els especialistes hipotecaris del comparador recomanen tindre en compte les hipoteques de la banca virtual a l'hora de buscar finançament per a adquirir un pis o una casa. Així mateix, aconsellen acudir a diverses entitats, tant online com tradicionals, per a consultar les condicions de tants préstecs hipotecaris com siga possible i valorar quina opció seria la més convenient.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías