logo

Actualitat Notícies

Vol cancel·lat o retardat? La companyia ha de donar una assistència bàsica

Si el vol es cancel·la o pateix un retard important (des de 2, 3 o 4 hores, segons el tipus de vol i la distància), la companyia ha de donar una assistència bàsica, alguna cosa que no ha succeït amb els viatgers que s'han quedat bloquejats a Praga al no eixir el seu vol de Ryanair.

Viatger de vol retardat? Tens dret a assistència

Si un vol es cancel·la o es retarda un temps determinat (3 o més hores en el cas de vols intracomunitaris de més de 1500 km), independentment de la causa,

  • Han de donar-te menjar i refrescos suficients.
  • Arribat el cas, allotjament, així com encarregar-se dels trasllats entre aeroport i hotel.
  • A més, els viatgers afectats tenen dret a dues comunicacions (trucada telefònica, fax o email) sense cost.

No obstant això, lamentablement, aquests drets, reconeguts en el Reglament Europeu, no sempre es compleixen. L'últim exemple és el dels més de 200 passatgers d'un vol de Ryanair que han estat més de 3 hores atrapats a Praga, sense rebre ni tan sols l'assistència bàsica a la qual tenen dret. Segons el parer d'OCU, això és intolerable.

Han de reclamar

El vol de Ryanair no va poder enlairar, pel que sembla, per causes meteorològiques, la qual cosa es podria considerar causes “extraordinàries”. Però independentment del motiu, si en aquest cas no ofereixen una alternativa de vol que puga portar-te a la teua destinació amb menys de 3 hores de retard respecte a l'agenda inicial estan obligats a donar-te assistència (que inclou menjar, beguda i arribat el cas, allotjament).

Si finalment el retard no es deguera a causes extraordinàries, els passatgers d'aqueix vol tindran dret a una compensació de 400 euros. Per descomptat, sempre podran reclamar pels danys i perjudicis causats que es puguen demostrar.

Les cancel·lacions i retards de vols continuen sent motiu de reclamació per a molts viatgers.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías